Način pripreme
U mlakoj vodi aktirivajte kvasac sa prstohvatom šećera. Ostavite nekoliko minuta da nadođe. Prosejte brašno sa solju. Napravite udubljenje u sredini i sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja i aktivirani kvasac.
Zamesite meko testo. Dodajte preostali deo šećera. Pokrijte testo i ostavite ga na oko sat vremena i malo više da lepo nadođe.
U tiganju propržite luk i paprike dok ne omekšaju. Dodajte paradajz i sok od limuna. Začnite po ukusu. Skinite sa vatre i ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
Pomešajte povrće sa mlevenim mesom i lepo promešajte. Kad testo nadođe, premestite ga i podelite na dva dela. Razvijte u željeni oblik, pritiskajte prstima da dobijete nešto kao čamac.
U udubljenje sipajte nadev. Pecite tako na 180 stepeni oko 25 minuta. Pre nego što bude potpuno gotovo, stavite odozgo nekoliko komadća maslaca i razbijte jedno celo jaje.
Pecite još 3-4 minuta i servirajte! Možete eksperimentisati sa nadevom i brojem jaja. Možete koristiti i testo za picu. Odlična varijanta je kombinovani pide - jedan deo kobasica, jedan deo kačkavaj i jedan deo mlevno meso.