bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Turski pide sa zelenim nadevom

Turski pide sa zelenim nadevom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Početnik
2k299k23
Turski pide sa zelenim nadevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
10/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Vegetarijanski izbor turski pide sa zelenim nadevom - toplo preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g, suv
  • jaje - 1 komad (veliko)
  • sveže mleko - 180 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 ravna kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • za nadev
  • sir - 150 g
  • mladi luk - 4 pera
  • jaja - 2 komada
  • susam - za posipanje
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u svežem mleku zajedno sa kašičicom šećera i sačekajte da naraste.

Odovjeno sipajte brašno u veliku posudu za pečenje i napravite udubljenje u sredini. Sipajte unutra narasli kvasac, so i ulje. Postepeno zamesite meko testo.

Pokrijte loptu testa krpom u ostavite na toplom, da naraste tridesetak minuta.

Podelite gotovo testo na lopte i svaku razvijte u oblik elipse. Na krajevima elipse oformite ivicu, da se dobije nešto poput čamca.

Odvojeno spremite nadev za pide. Umutite jaja (odvojte žumance za mazanje) zajedno sa isečenim lukom i peršunom, dodajte namrvljeni sir.

Sipajte dobijenu nadev u pide, a krajeve namažite umućenim žumancem, pomešanim sa kašikom ulja.

Pospite pide semenkama.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne bude potpuno gotovo.

Turski pide sa zelenim nadevom je mnogo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: