Način pripreme
Izmrvite kvasac u 3 supene kašike mleka. Dodajte šećer, 1 supenu kašiku brapna i prekrijte da se aktivira. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte toplo mleko, so, ulje i kvasa.
Umesite testo koje se ne lepi i prekrijte streč folijom ili krpom. Ostavite da se udvostruči. Za to vreme ispecite paprike, oljuštite i sitno isecite. Začinite po vašem ukusu.
Od naraslog testa isecite male komadiče i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvijte preko brašnom posute radne površine u elipsasti oblik. Presavijte malo duge krajeve i uvijte tako da se dobije čamčić. Poređajte ih na brašnom posut pleh. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi ili oko 30 minuta.
Izvadite ih i prekrijte krpom. Sačekajte da se malo ohlade i u dobijeno udubljenje sipajte salatu od pečenih paprika. Stavite jednu malu kockicu sira i servirajte.