Mini pide sa nadevom od paprika

08/05/2017
"Jedan od bisera turske kuhinje, serviran efektno i mnogo ukusan "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite kvasac u 3 supene kašike mleka. Dodajte šećer, 1 supenu kašiku brapna i prekrijte da se aktivira. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte toplo mleko, so, ulje i kvasa.

Umesite testo koje se ne lepi i prekrijte streč folijom ili krpom. Ostavite da se udvostruči. Za to vreme ispecite paprike, oljuštite i sitno isecite. Začinite po vašem ukusu.

Od naraslog testa isecite male komadiče i oblikujte loptice. Svaku lopticu razvijte preko brašnom posute radne površine u elipsasti oblik. Presavijte malo duge krajeve i uvijte tako da se dobije čamčić. Poređajte ih na brašnom posut pleh. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne budu gotovi ili oko 30 minuta.

Izvadite ih i prekrijte krpom. Sačekajte da se malo ohlade i u dobijeno udubljenje sipajte salatu od pečenih paprika. Stavite jednu malu kockicu sira i servirajte.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar