Kaša sa sirom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kaša sa sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
"Jedan pomalo zaboravljeni, ali zato veoma ukusan recept iz bugarske kuhinje!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 - 6 kašika
  • ulje - oko 80 ml
  • voda - oko 500 - 600 ml, vruća
  • sir - oko 1 šolje, izmrvlejn
  • ulje - 60 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i u njemu upržite brašno uz neprestano mešanje oko 2-3 minuta.

U tankom mlazu dolijte vruću vodu uz neprestano mešanje. Cilj je da se ne naprave grudvice od brašna, već gladak sos.

Posolite i ostavite da proključa uz mešanje nekoliko minuta. Dodajte izmrvljeni sir u kašu i nakon 20-30 sekundi sklonite od vatre.

Maslac upržite sa alevom paprikom. Poslužite u tanjiru, tako što kašu sa sirom prelijete sa 1-2 kašike maslaca sa alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: