Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi sa sitnim sirom i šparglama

Pileće grudi sa sitnim sirom i šparglama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pileće grudi sa sitnim sirom i šparglama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Uvek smo više voleli da jedemo pileinu, ali u momentu kada smo isprobali ovaj recept, još više je volimo"

Potrebni sastojci

  • sitni sir - 250 g, sa visokim procentom masti, Yörem ili drugi
  • zelene špargle - 400 g
  • so
  • crni biber
  • majčina dušica - limunov sok
  • pileće grudi - 4 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma ukusan recept sa malo sastojaka, manje kalorija, napravljen za kratko vreme. Odgovarajuć recept za sve dijete.

Prvo operemo i osušimo pileće grudi.

Blago posolimo grudi, poprskamo ih limunom. U svakom od njih pravimo razreze gde će biti stavljen nadev.

Lagano dodajemo crni biber i so. Možete da koristite razne začine koje želite.

Za nadev pomešamo sitni sir i luk, sotiran 2 minute, začine i bilje po ukusu, ukoliko želite.

Ja ne stavljam ništa osim sitnog sira. Napunimo pileće džepove, zatvorimo tako što pritisnemo rukom. U grudi dodajemo špargle nakon 20 minuta od kuvanja grudi.

Pomešamo kiselo mleko, malo aleve paprike, crni biber i majčinu dušicu i rasporedimo po našim pilećim grudima.

Dodajemo malo vode u tepsiju sa nelepljivim premazom i kuvamo dok apetitne pileće grudi sa sitnim sirom i šparglama ne porumene.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: