Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Pileće grudi sa topljenim sirom u rerni

Pileće grudi sa topljenim sirom u rerni

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Pileće grudi sa topljenim sirom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
27/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ideja za ukusnu večeru - pileće belo meso sa topljenim sirom u rerni"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada, veća
  • so
  • biber
  • šunka - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pršuta - 100 g
  • sos
  • luk - 1 mala glavica
  • maslac - 1 grudva
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • kisela pavlaka - 2 kašike, pune
  • sveže mleko - 500 g
  • topljeni sir - 4 trougla
  • kačkavalj - za posipanje
  • muškatni oraščić
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na dva dela. Lagano ih udarite čekićem za meso nekoliko puta, ali nemojte da ih pretvorite u tanke šnicle. Pospite solju i biberom.

Na svaki komad piletine stavite po tanku krišku kačkavalja, na nju stavite tanku krišku šunke i umotajte meso se u sočne rolate koje pričvrstite čačkalicama.

Gotove rolate umotajte komadom pršute i poređajte ih u pleh.

U maloj šerpi zagrejte ulje i istopite maslac. Luk propržite dok ne omekša, sipajte brašno i posle minut dodajte polovinu svežeg mleka, pa onda ostatak.

Sipajte kiselu pavlaku i komade topljenog sira. Na umerenoj vatri mešajte žicom ovaj mlečni sos dok se ne zgusne. Probajte, po potrebi dodajte so, biber i rendani muškatni oraščić.

Pazite sa solju, nakon što se pršuta ispeče i šunka pušta so da ne presolite jelo.

Prelijte sos preko pilećih rolata i po vrhu pospite rendani kačkavalj.

Pecite na srednjem nivou rerne u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok meso ne bude gotovo.

Kačkavalj dobija ukusnu crvenkastu boju, meso je sočno i ukusno, a sos odličan.

Pečeno pileće grudi u rerni servirajte sa topljenim sirom, isečenim na kriške sa malo sosa.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: