Način pripreme
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Istopite i ohladite maslac.
Umutite jaja sa šećerom dok se ne dobije sipkava pena. Dodajte istopljeni maslac i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajete u njih bademe, kokosovo brašno i brašno, ponovo mešajte.
Sipajte smesu za kolač u tepsiju sa dimenzijama 26x26, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Koru pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, potrebno je otprilike 15-20 minuta.
Umutite pavlaku u vazdušast sneg. U nju dodajte dulce de leche i ponovo umutite.
Krem rasporedite po već ohlađenoj kori.
Stavite u frižider kako bi se stegnuo na sat vremena. Nakon toga isecite na štanglice.
Po želji možete da ukrasite čokoladom i kakaom za još efikasniji spoljašnji izgled.
Italijanske štanglice sa bademima su gotove.