Način pripreme
U posudu koju možete da stavite u mikrotalasnu rernu, stavite brašno od leblebija, kačkavalja, praška za pecivo, krem sira i belog luka u prahu. Dobro izmešajte kašikom.
Posudu stavite u mikrotalasnu rernu na maksimalnu snagu na jednu minutu. Izvadite i razbite jaje. Mešajte dok se u potpunosti ne usvoji. Smesa će postati lepljiva, ali to ne treba da vas brine.
Istopite kravlji maslac. Dodajte peršun i beli luk. Nauljite malo ruke i prebacite testo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Oblikujte pravougaonik.
Isecite na trake bez da pokušavate da ih razdvajate. Namažite kravljim maslacem i pospite susamom i parmezanom ukoliko odlučite da stavite.
Pecite grisine u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu zlatkaste. Izvadite, ohladite i poslužite.
Grisine sa brašnom od leblebija su gotove.