Koziji tirokafteri

Koziji tirokafteri
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
21/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Drugačije i veoma interesandnog ukusa - predstavljamo vam ovo ukusno predjelo koziji tirokafteri"

Potrebni sastojci

  • koziji sitni sir - 400 g, kremast
  • koziji sir - 300 g
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje Pomace
  • crvene paprike - 4 komada, sirove
  • beli luk - 5 čenova
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike operemo dobro i osušimo.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 250 stepeni 10 minuta sa svih strana, nakon toga stavljamo u šerpu sa poklopcem da se popare.

Oljuštimo i očistimo od semenki i drški.

Isečemo krupnije. Ne treba da koritimo paprike iz konzerve.

Beli luk oljuštimo i krupnije isečemo. Sipamo u secka i prelivamo maslinovim uljem i pasiramo.

Dodajemo polovinu sitnog sira, polovinu paprika i kiselo mleko.

Pasiramo, nakon toga dodajemo drugu polovinu sitnog sira i paprika. Smesu posolimo i dodajemo alevu papriku.

Pasiramo ukusan tirokafteri i sipamo u posudu.

Sir izmrvimo sitno u smesu.

Promešamo grčko predjelo dobro.

Ostavljamo tirokafteri u frižideru 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: