Način pripreme
Sipajte šećer u tiganj ili šerpu sa dnom koje se ne lepi, na umerenu vatru. Treba da dobijete karamel svetle boje. Nemojte mešati, samo lagano protresite posudu.
Na drugu ringlu sipajte pavlaku da provri. Čim se to desi dodajte u karamelizovani šećer.
Pazite, zato što prska. Staivte ponovo na vatru, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne integriše karamel u pavlaci.
Kad se to desi, skinite sa vatre, ostavite da se ohladi. Stavite masalc i mešajte lpeo, možete koristiti mikser.
Dobijeni karamel toping možete koristiti za dekoraciju i dodatni ukus uz torte i kolače, domaći sladoled, štanglice itd.
Kada ga koristite, gledajte da bude na sobnoj temperaturi, ne iz frižidera, zato što će biti mnogo tvrd.
Možete ugrejati karamel toping za kolače i torte na sekund u mikrotalasnoj ili na pari, da malo popusti pre korišćenja.