Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni šaran sa nadevom od oraha

Pečeni šaran sa nadevom od oraha

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Pečeni šaran sa nadevom od oraha
Fotografije: Genoveva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Nije potrebno čekati Nikoljdan, da jedete punjenog šarana sa nadevom od oraha"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg, očišćen
  • suvo grožđe - 1 kašika
  • luk - 2 glavice
  • selen
  • pirinač - 2 kašike
  • pečurke - 3 komada
  • orasi - 20 g
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • limun - 1 komad
  • soja sos - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kavijar - od šarana
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šarana soja sosom i solju i ostavite ga sa strane. Isecite i izdinstajte u masnoći pečurke i luk.

Dodajte malo kavijara, pirinač i orahe. Sipajte alevu papriku i malo vode. Ostavite da se kuva dok voda ne uvri.

Začinite začinima i sipajte suvo grožđe. Napunite rinu, sipajte belo vino preko nje i namažite masnoćom.

Oštrim nožem napravite nekoliko razreza preko šarana i u njega poređajte kriške limuna. Možete da dodate ostatak kavijara u njega. Sipajte pola šolje vode.

Dodajte još malo aleve paprike i stavite foliju. Pecite ribu sat vremena na 180 stepeni.

Nakon što istekne vreme, odvijte foliju i vratite pečenog šarana u rernu još malo.

Pečenog šarana sa nadevom od oraha servirajte sa željenim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: