Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Milibrot kiflice sa nadevom od oraha

Milibrot kiflice sa nadevom od oraha

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Milibrot kiflice sa nadevom od oraha
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
24
"Kiflice koje imaju nadev od oraha, pojedu se duplo brže od onih sa marmeladom, pokazuje nezavisno istraživanje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 80 ml
  • kvasac - 7 g, suvi
  • masnoća - 70 g (mast, maslac, ulje)
  • šećer - 120 g
  • vanila - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • med - 100 g
  • orasi - 150 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • kristal šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u mlakoj vodi sa 1 kašičicom šećera i 1-2 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta.

Mikserom umutite jaja (bez jednog belanca) i šećerom. Belance odvojite za premazivanje kiflice. Dodajte ugrejano mleko, rastopljenu i ohlađenu masnoću, prstohvat soli, vanilu i smesu sa kvascem. Po želji možete dodati i rendanu koru od pomorandže ili limuna.

Počnite da dodajete po malo od brašna. Kad postane teško da se muti mikserom, prebacijte testo na radnu površinu i mesite sa preostalim brašnom.

Zamesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da nadođe bar 1 sat.

Za to vreme pripremite nadev. Zapecite u suvom tiganju orahe 3-4 minuta. Nakon što se ohlade stavite u blender zajedn sa medom i kakaom.

Meljite kratko koliko da se pomešaju sastojci.

Rasporedite gotovo testo na 4 dela. Svaki razvucite u krug i isecite na trouglove. Stavite po 1 kašičicu nadeva i uvijte kiflice. Možete probati i sa drugim nadevom - po ukusu.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite ponovo da nadođe 20-30 minuta.

Umutite belance i namažite sa njim milbrot kiflice.

Pospite šećerom i pecite milibrot kiflice u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta dok ne budu gotove.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: