Način pripreme
U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni maslac i lepo promešajte. Stavite sodu u kiselo mleko i čim nadođe dodajte u posudu.
U izmereno brašno stavite prašak za pecivo i promešajte, nakon toga postepeni sipajte brašno u posudu, kad se zgusne prebacite testo na brašnom posutu radnu površinu i nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo.
Uvijte umešeno testo u providnu foliju i ostavite pola sata u frižideru.
Za to vreme napravite smesu za nadev. Iseckajte ili sameljite orahe u blenderu. Izmrvite keks na male komade.
U malu šerpu stavite sveže mleko da provri, dodajte šećer, maslac i promešajte.
Nakon što mleko provri i šećer se rastopi skinite sa vatre i dodajte orahe, keks, vanilu i cimet.
Promešajte smesu i ostavite sa strane da se ohladi.
Izvadite testo iz frižidera i napravite loptice, malo veće od lešnika.
Stavite presu za kolače na vatru, prethodno namažite sa malo masnoće i ugrejte.
Stavite u gnezda po jednu lopticu od testa, zatvorite presu, stavite na vatru i pecite po 1-2 minuta sa svake strane.
Nakon što orasi budu pečeni, pažljivo odvojite višak testa i poravnajte.
U svaku pečenu polovinu stavite od nadeva i zalepite keksiće.
Slatki orasi sa nadevom od oraha su odlična stvar, nisu samo ukusni i lepi, nego i raduju decu!
Neka vam je slatko!