Način pripreme
Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati rastvoren kvasac, otopljen maslac, žumanca, posoliti i zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.
Za nadev: Sjediniti orahe, šećer i vanilin šećer, dodati mleko i sve izmešati. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na dva dela (formirajući dve jufkice).
Obe jufkice razviti oklagijom, premazati nadevom od oraha i urolati. Oba rolata staviti u pleh obložen pek papirom i premazati umućenim žumancetom. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta.
Peći u dobro zagrejanij rerni na 180 stepeni 40 minuta. Gotovu štrudlu izvaditi uz rerne, ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene debljine, servirati i poslužiti (po želji možete posuti šećerom u prahu).