Način pripreme
U secku sameljete bademe na krupno da se osećaju parčići ne u prah.
Topi se kokosovo ulje, pomešate sa mlevenim bademima, kakaom i vanilom.
Promešate dobro i oformite tanku koru u odgovarajućoj posudi za pečenje.
U posudu se muti tečna pavlaka i krem sir dok se ne stvore meki vrhovi.
Posebno se kratko umute maskarpone i kisela pavlaka.
U novoj posudi mutite jaja i šećer i svi sastojci se pomašaju sa bademima.
Prelivate koru kremom, pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30-40 minuta.
Izvadite i ohladite.
Servira se dekorisano sa parčićima isečenih jagoda i istopljenom čokoladom.
Čizkejk sa jagodama nije mnogo sladak, tako da za ljubitelje slađen može da se poveća količina šećera, ali ovako je dijetalnije.
Seče se nakon što jedan dan odstoji u frižideru i servira se čizkejk od badema sa jagodama!