bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane Palačinke»Slane gaspačo palačinke

Slane gaspačo palačinke

Slane gaspačo palačinke
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 8
27/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije15
"Svi će se pogledati čim im servirate ovo savršeno predjelo od palačinke - i ukusom će ostati veoma iznenađeni"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za slane gaspačo palačinke istopite maslac i pomešajte sa mlekom.

Dodajte umućena jaja sa solju, paradajz pireom i koncentratom (veoma fino, bez semenki)

Na kraju sipajte brašno i umutite metalnom žicom za mućenje tako da nema grudvica.

Smesa u ovoj etapi deluje retko, zbog toga je ostavite na 30-40 minuta da odstoji - na taj način brašno se hidrira i zgušnjava se.

Ukoliko vaša smesa za palačinke ipak ostane previše tečna, onda nema problema da dodate još malo brašna.

Stavljajte po jednu kutlaču u tiganj sa nelepećim premazom podmazan uljem. Pecite svaku palačinku po 2-3 minute sa jedne strane (umerena vatra) okrećite na minutu sa druge strane.

Gotove slane palačinke možete premazati maslacem, kako bi bile mekane ili pak odozgo da stavite poklopac - tako će ostati tople.

Da biste na odgovarajući način garnirali vaše gaspačo palačinke, na sitne kockice iseckajte luk, krastavac, paprike i beli luk. Začinite ovu vrstu vinegreta sirćem, maslinovim uljem i s malo soli (bez preterivanja sa solju, s obzirom na to da je i šunka slana).

Poslužite za doručak ili kao nestandardno i veoma efektno predjelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: