Način pripreme
Za slane gaspačo palačinke istopite maslac i pomešajte sa mlekom.
Dodajte umućena jaja sa solju, paradajz pireom i koncentratom (veoma fino, bez semenki)
Na kraju sipajte brašno i umutite metalnom žicom za mućenje tako da nema grudvica.
Smesa u ovoj etapi deluje retko, zbog toga je ostavite na 30-40 minuta da odstoji - na taj način brašno se hidrira i zgušnjava se.
Ukoliko vaša smesa za palačinke ipak ostane previše tečna, onda nema problema da dodate još malo brašna.
Stavljajte po jednu kutlaču u tiganj sa nelepećim premazom podmazan uljem. Pecite svaku palačinku po 2-3 minute sa jedne strane (umerena vatra) okrećite na minutu sa druge strane.
Gotove slane palačinke možete premazati maslacem, kako bi bile mekane ili pak odozgo da stavite poklopac - tako će ostati tople.
Da biste na odgovarajući način garnirali vaše gaspačo palačinke, na sitne kockice iseckajte luk, krastavac, paprike i beli luk. Začinite ovu vrstu vinegreta sirćem, maslinovim uljem i s malo soli (bez preterivanja sa solju, s obzirom na to da je i šunka slana).
Poslužite za doručak ili kao nestandardno i veoma efektno predjelo.
Prijatno!