Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Slane palačinke»Slane gaspačo palačinke

Slane gaspačo palačinke

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slane gaspačo palačinke
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Svi će se pogledati čim im servirate ovo savršeno predjelo od palačinke - i ukusom će ostati veoma iznenađeni"

Potrebni sastojci

  • Za palačinke
  • brašno - 130 g
  • maslac - 25 g + za podmazivanje tiganja
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • paradajz pire - 100 g (bez semenki)
  • koncentrat paradajza - 100 g (pasta)
  • so - 1 kašičica
  • Za garniranje
  • mladi luk - 2 struka
  • krastavac - 1/2 komada, ne velika
  • paprike - 1 komad, zelena ili crvena (ili 50/50)
  • beli luk - 1 čen
  • sirće - 20 ml
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so - po ukusu
  • šunka - 5 - 6 kriški (ili drugi sušeni file po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Za slane gaspačo palačinke istopite maslac i pomešajte sa mlekom.

Dodajte umućena jaja sa solju, paradajz pireom i koncentratom (veoma fino, bez semenki)

Na kraju sipajte brašno i umutite metalnom žicom za mućenje tako da nema grudvica.

Smesa u ovoj etapi deluje retko, zbog toga je ostavite na 30-40 minuta da odstoji - na taj način brašno se hidrira i zgušnjava se.

Ukoliko vaša smesa za palačinke ipak ostane previše tečna, onda nema problema da dodate još malo brašna.

Stavljajte po jednu kutlaču u tiganj sa nelepećim premazom podmazan uljem. Pecite svaku palačinku po 2-3 minute sa jedne strane (umerena vatra) okrećite na minutu sa druge strane.

Gotove slane palačinke možete premazati maslacem, kako bi bile mekane ili pak odozgo da stavite poklopac - tako će ostati tople.

Da biste na odgovarajući način garnirali vaše gaspačo palačinke, na sitne kockice iseckajte luk, krastavac, paprike i beli luk. Začinite ovu vrstu vinegreta sirćem, maslinovim uljem i s malo soli (bez preterivanja sa solju, s obzirom na to da je i šunka slana).

Poslužite za doručak ili kao nestandardno i veoma efektno predjelo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: