Način pripreme
1. Spremite meso ili želuce, tako što ih sečete na kocke. Budući da su konfi oni su skoro spremni za konzumaciju. Možete da koristite i sveže meso, ali prethodno treba da ga skuvate da bude polu gotovo.
2. Iseckajte na stino luk, šargarepu i celer i zapržite ih u ulju sa malo soli. Ispalo bi još ukusnije da koristite umesto ulja pačiju mast.
3. Oljuštte i narendajte u povrće i paradajz - neka bude dobro uzreo i veće veličine.
4. Stavite pačija komade i slaninu na kocke i peršun - iseckan. Mešajte još 3 minuta, a posle sipajte i pirinač, da se zaprži kratko (voda od paradajza treba da je isparila).
5. Prebacite u pravougaonu posudu za pečenje i sipajte topao bujon ili vodu u odnosu kakav traži vrsta pirinča koju koristite.
6. Pecite pirinač sa mesom u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne uvri tečnost. Na kraju razbijte odozgo jaja i dopecite dok se ne stegnu.
7. Servirajte ukusan pirinač sa pačetinom i slaninom topao.
Prijatno!