Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa pačetinom i slaninom u rerni

Pirinač sa pačetinom i slaninom u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pirinač sa pačetinom i slaninom u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
7
"Ovo jelo je kombinacija naših omiljenih ukusa i aroma, zato želimo da je podelimo i sa vama"

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 200 g, konfi ili želuci konfi
  • slanina - 150 g, dimljena
  • pirinač - 400 g, integralni
  • luk - 1/2 glavica ili cela srednje veličine
  • celer - 2 sruka
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 3 komada
  • ulje - 1/2 šolje (ili manje ako je slanina mnogo masna)
  • jaja - 5 - 6 komada
  • so - po ukusu
  • peršun - 6 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

1. Spremite meso ili želuce, tako što ih sečete na kocke. Budući da su konfi oni su skoro spremni za konzumaciju. Možete da koristite i sveže meso, ali prethodno treba da ga skuvate da bude polu gotovo.

2. Iseckajte na stino luk, šargarepu i celer i zapržite ih u ulju sa malo soli. Ispalo bi još ukusnije da koristite umesto ulja pačiju mast.

3. Oljuštte i narendajte u povrće i paradajz - neka bude dobro uzreo i veće veličine.

4. Stavite pačija komade i slaninu na kocke i peršun - iseckan. Mešajte još 3 minuta, a posle sipajte i pirinač, da se zaprži kratko (voda od paradajza treba da je isparila).

5. Prebacite u pravougaonu posudu za pečenje i sipajte topao bujon ili vodu u odnosu kakav traži vrsta pirinča koju koristite.

6. Pecite pirinač sa mesom u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne uvri tečnost. Na kraju razbijte odozgo jaja i dopecite dok se ne stegnu.

7. Servirajte ukusan pirinač sa pačetinom i slaninom topao.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: