Način pripreme
Iseckajte riblje filete očišćene od kože i kostiju. Možete da ih izdrobite na male ili veće zalogaje.
Marinirajte 3-4 sata u smesi od soja sosa, sveže ceđenih citrusnih sokova i belog bibera.
Kada se zalogaji od ribe mariniraju, izvadite ih na sobnu temperaturu na nekoliko minuta da ne budu mnogo hladni i da uspeju da se dobro skuvaju ispod sipkavog pohovanja. Bela riba se veoma brzo kuva, ali ipak da ne rizikujemo.
Za pohovanje odvojte belanca od žumanaca dva velika jajeta.
Belanca umutite u sipkav i tvrd sneg sa prstohvatom soli, a žumanca pomešajte i umutite sa pivom.
U smesu od žumanca i piva stavite brašno koliko je potrebno da se postigne gusta kaša. Tada dodajte belanca i lagano mešajte dok se ne integrišu.
Svaki komadić ribe uvaljajte u brašno koje će upiti vlagu i posle umačite u pohovanje tako da se gusto pokrije zalogaj.
Pržite dok ne postane zlatkasto u zagrejanom ulju na umerenoj do jakoj vatri - na sedmom, osmom stepenu, ali ne na maksimalnom da ne bi riblji bajgneti izgoreli spolja, a iznutra da ne budu gotovi.
Vadite pohovanu ribu na sloj papirnog ubrusa koji će apsorbovati višak masnoće.
Poslužite sa omiljenim sosom za ribu.
Prijatno!