Riblji bajganeti

Riblji bajganeti
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema18 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno28 min.
Porcije2
"Najukusnije riblje zalogaje poslužite sa omiljenim ribljim sosem"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 350 g, filet bez kože (oslić, bakalar ili dr.)
  • ulje - za prženje
  • Za marinadu
  • soja sos - 3 supene kašike
  • limunov sok - od 1/2 limuna
  • sok od pomorandže - od 1/4 pomorandže
  • beli biber - 3 prstohvata
  • Za pohovanje bajganeta
  • jaja - 2 komada, XL veličina
  • pivo - 150 ml
  • brašno - otprilike 8 supenih kašika s vrha ili dok se ne dostigne gusta kaša
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte riblje filete očišćene od kože i kostiju. Možete da ih izdrobite na male ili veće zalogaje.

Marinirajte 3-4 sata u smesi od soja sosa, sveže ceđenih citrusnih sokova i belog bibera.

Kada se zalogaji od ribe mariniraju, izvadite ih na sobnu temperaturu na nekoliko minuta da ne budu mnogo hladni i da uspeju da se dobro skuvaju ispod sipkavog pohovanja. Bela riba se veoma brzo kuva, ali ipak da ne rizikujemo.

Za pohovanje odvojte belanca od žumanaca dva velika jajeta.

Belanca umutite u sipkav i tvrd sneg sa prstohvatom soli, a žumanca pomešajte i umutite sa pivom.

U smesu od žumanca i piva stavite brašno koliko je potrebno da se postigne gusta kaša. Tada dodajte belanca i lagano mešajte dok se ne integrišu.

Svaki komadić ribe uvaljajte u brašno koje će upiti vlagu i posle umačite u pohovanje tako da se gusto pokrije zalogaj.

Pržite dok ne postane zlatkasto u zagrejanom ulju na umerenoj do jakoj vatri - na sedmom, osmom stepenu, ali ne na maksimalnom da ne bi riblji bajgneti izgoreli spolja, a iznutra da ne budu gotovi.

Vadite pohovanu ribu na sloj papirnog ubrusa koji će apsorbovati višak masnoće.

Poslužite sa omiljenim sosom za ribu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: