Pohovani riblji fileti

24/12/2018
"Pohovana riba, čaša belog vina i prijatno drištvo za jedan čudesan ručak!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano277
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riblji fileti - 700 g, riba po želji
  • smesa za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja za kafu
  • so
  • biber
  • kari - prstohvat
  • ulje - zaprženje
* merne jedinice

Način pripreme

Odmrznemo riblji file i osušimo dobro. Posipamo morskom soli, biberom i prstohvatom karija

U posudi umutimo jaja žicom i dodajemo brašno, vodu i prstohvat soli. Mešamo dok ne dobijemo gustu kašu.

Svaki riblji file topimo u smesu za pohovanje i pržimo u ugrejanom ulju u tiganju na umerenoj vatri sa obe strane. Serviramo riblje filete sa kriškom limuna, svežim paradajzom i krastavcima.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar