Način pripreme
Skuvajte pileće meso. Možete da koristite kako belo, tako i meso od bataka.
Čim bude dobro skuvano, sačekajte da se ohladi i isecite na veoma sitno. Stavite ga u duboku posudu.
U njega dodajte izrendani kačkavalj i sir. Začinite suvim origanom i solju po ukusu.
Dodajte još i jedno jaje. Dobro umesite smesu.
U blago nauljenim rukama oblikujte bajganete u fitilje.
Stavite u široku posudu i stavite u frižider na sat, dva. Cilj je da se dobro stegnu i da ne iscure prilikom prženja.
Za pohovanje odvojte žumanca od belanaca od ostala tri jaja.
Mikserom umutite žumanca sa pivom. Dodajte brašno i prezle i nastavite sa mešanjem rukama dok se ne dobije homogena smesa.
Belanca umutite u posebnoj suvoj posudi dok se ne dobije bela pena.
Izvadite ukusne krokete iz frižidera. Umačite ih prvo u belanca, zatim u brašnastu kašu i pržite bajganete sa piletinom i kačkavaljem u zagrejanom ulju.