Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Riblji bajganeti

Riblji bajganeti

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Riblji bajganeti
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
2
"Najukusnije riblje zalogaje poslužite sa omiljenim ribljim sosem"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 350 g, filet bez kože (oslić, bakalar ili dr.)
  • ulje - za prženje
  • Za marinadu
  • soja sos - 3 supene kašike
  • limunov sok - od 1/2 limuna
  • sok od pomorandže - od 1/4 pomorandže
  • beli biber - 3 prstohvata
  • Za pohovanje bajganeta
  • jaja - 2 komada, XL veličina
  • pivo - 150 ml
  • brašno - otprilike 8 supenih kašika s vrha ili dok se ne dostigne gusta kaša
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte riblje filete očišćene od kože i kostiju. Možete da ih izdrobite na male ili veće zalogaje.

Marinirajte 3-4 sata u smesi od soja sosa, sveže ceđenih citrusnih sokova i belog bibera.

Kada se zalogaji od ribe mariniraju, izvadite ih na sobnu temperaturu na nekoliko minuta da ne budu mnogo hladni i da uspeju da se dobro skuvaju ispod sipkavog pohovanja. Bela riba se veoma brzo kuva, ali ipak da ne rizikujemo.

Za pohovanje odvojte belanca od žumanaca dva velika jajeta.

Belanca umutite u sipkav i tvrd sneg sa prstohvatom soli, a žumanca pomešajte i umutite sa pivom.

U smesu od žumanca i piva stavite brašno koliko je potrebno da se postigne gusta kaša. Tada dodajte belanca i lagano mešajte dok se ne integrišu.

Svaki komadić ribe uvaljajte u brašno koje će upiti vlagu i posle umačite u pohovanje tako da se gusto pokrije zalogaj.

Pržite dok ne postane zlatkasto u zagrejanom ulju na umerenoj do jakoj vatri - na sedmom, osmom stepenu, ali ne na maksimalnom da ne bi riblji bajgneti izgoreli spolja, a iznutra da ne budu gotovi.

Vadite pohovanu ribu na sloj papirnog ubrusa koji će apsorbovati višak masnoće.

Poslužite sa omiljenim sosom za ribu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: