Način pripreme
Umutite jaja mikserom, a nakon toga dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte prosejano brašno i mešajte - dobićete nešto kao testo.
U njega dodajte prašak za pecivo i Amareto. Pomešajte dobro i podelite na pola. U polovinu stavite kakao ili boju za hranu.
Namažite dve posude za pečenje, pospite brašnom ili kakaom, okretanjem u lupkanjem prekrijte namazanu površinu posude za pečenje. Sipajte smesu i pecite dok ne bude gotovo u rerni.
Umutite pavlaku sa 2-3 kašike šećera u prahu, a krem od vanile razredite sa vodom ili mlekom i umutite mikserom.
Operite borovnice, prvo ih natapajući u vodu. Spremite sve ostale sastojke, dok se peku kore.
Kada su gotove i ohlade se, možete da ih isečete, da postanu dve ili tri tanke ili da ih ostavite tako.
Poređajte u kalup sa prstenom za tortu na podlogu prvo osnovnu koru (dobor je da je ona deblja), odozgo pavlaku i preko nje pospite filetiranim bademima.
Stavite taku kakao koru odozgo, ponovo pavlaku i filetirane bademe, a nakon njih stavite još jednu tanku koru. Na nju nanesite krem od vanile - sasvim tanko. Odozgo poređajte borovnice.
Na ringli na pari istopite kuverturu i kokosovo ulje. Sipajte u kalup s prstenom preko torte od badema. Odozgo pospite filetiranim bademima.
Kada se torta od badema sa Amaretom i borovnicama stegne, sklonite prsten sa kalupa.