Način pripreme
Razbijte jaje u duboku posudu i zajedno sa šećerom dobro umutite.
Dodajte med, sodu, sveže mleko i maslac.
Stavite posudu na vatru i ugrejte smesu na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Pošto ima sode u smesi, obim će se povećati, zato pazite da ne pokipi.
Mešajte s vremena na vreme.
Kuvajte dok smesa ne dobije karamel boju. Skinite posudu sa vatre i sačekajte da se smesa ohladi.
Dodajte 400 g brašna i zamesite testo. Ako se testo previše lepi, dodajte još malo za mešnju.
Podelite testo na 7 jednalih loptica. Razvucite svaku na brašnom posutoj radnoj površini.
Uz pomoć obruča isecite jednake krugove.
Pecite ih na papiru za pečenje u u grejanoj rerni oko 5-6 minuta svaku koru.
Gotove kore za tortu ponovo oblikujte obručem i ostavite da se ohlade.
Umutite kiselu pavlaku sa šećerom i rendanom korom od limuna.
Sastavite tortu, namažite obilno kore kremom od pavlake i dodajte slatko od borovnica.
Pospite tortu od pavlake mlevenim orasima, prethodno ih na kratko zapecite da dobiju bolji miris.
Ukrasite tortu svežim borovnicama.
Pre serviranja torte sa borovnicama sa orasima je potrebno da stoji 24 sata u frižideru.
Veoma ukusno!