Način pripreme
Kinoa se opere u situ hladnom tekuićom vodom.
Prebacuje se u odgovarajuću posudu zajedno sa sitom i preliva se vodom, da je prekrije. Ostavlja se nekoliko sati da se natopi, pri čemu se voda menja nekoliko puta.
Nakon toga se isplakne vodom i kuva se u blago posoljenoj kipućoj vodi 15 minuta.
Ostavlja se da se ohladi i iscedi se od suvišne tečnosti.
Prebacuje se u posudu i posipa se solju i sokom od jednog limuna.
Ostavlja se sa strane da se začini.
Peršun i perca luka se iseku na sitno.
U posudu se pomešajuskuvana kinoa, perca luka, peršun, tikvica i šargarepa zajedno sa sokom od limuna.
Dodaju se 2-3 kaike maslinovog ulja, so i biber po ukusu i korisna salata sa kinoom se dobro promeša.
Možete da je servirate u okrenutim staklenim čašama, posutu semenkama i percma peršuna.
Prijatno uz ovu salatu od povrća sa kinoom.