Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice od povrća sa kinoom i bundevom

Ćuftice od povrća sa kinoom i bundevom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Ćuftice od povrća sa kinoom i bundevom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 7
30/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
35
"Ćuftice od povrća sa kinoom i bundevom - korisne, ukusne, omiljene"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 1 kašičica (šarlan)
  • Nadev od povrća
  • bundeva - 1 šolja, naseckana
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 3 komada
  • bela repa - 1/4 korena
  • šargarepa - 1 komad
  • spanać - 1 puna šaka
  • voda - oko 1 šolje
  • kukuruzno brašno - 3 kašike, fino mleveno
  • kukuruzni griz - 2 kašike
  • himalajska so - 1 i 1/2 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/3 kašičice
  • kurkuma - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/3 kašičice
  • čubar - 3 prstohvata
  • nana - 1 prstohvat
  • bosiljak - 1 prstohvat
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzno brašno - za uvaljivanje
  • kukuruzni griz - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kinou skuvajte u ključaloj vodi sa prstohvatom himalajske soli i malo nerafinisanog suncokretovog ulja.

Očistite bundevu, krompir, crni luk, belu repu, šargarepu i sve sitno iseckajte, kao i spanać. Skuvajte ih u vrlo malo vode.

Kada omekšaju, odvojite ako ima viška soka i izgnječite ručnim pasatorom do krupnog pirea. Povrću dodajte kinou i promešajte sa začinima, malo finog kukuruznog brašna i kukuruznim grizom.

Pripremite dve odvojene posude, u jednoj umutite jaja, a u drugu sipajte jednake količine kukuruznog brašna i kukuruznog griza.

Ćuftice možete da ispečete i u rerni, a možete da ih ispržite u tiganju, i to polovinu na jedan a drugu polovinu na drugi način.

Kada ih spremate za rernu – prvo u suvu smesu uvaljajte kuglicu od povrća, a zatim u jaje. Ređajte ih u pleh sa papirom za pečenje, malo poravnajte i pecite na 200 stepeni oko pola sata dok ne porumene.

A kada želite da ih pržite, uvaljajte ih prvo u jaja pa u kukuruznu smesu da dobiju hrskaviju koricu. Pržite ih u malo nerafinisanog suncokretovog ulja.

Ćuftice od povrća služite tople.

Odlično se slažu sa mlečnom salatom.

Zlatne ćuftice od povrća sa kinoom i bundevom. Mirisno, ukusno i sa divnom hrskavom koricom!

Fantastično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: