Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa tikvicama, sirom i kobasicom

Zapečeno jelo sa tikvicama, sirom i kobasicom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Zapečeno jelo sa tikvicama, sirom i kobasicom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
26/04/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Veoma je jednostavno da ga spremite, a da samo znate koliko je ukusno, uopšte se nećete kolebati"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada (oko 1 kg)
  • sir - 150 g
  • kobasica - 200 g
  • jaja - 5 komada
  • prezle - 3 - 4 kašike
  • maslac - 30 g (može i ulje)
  • mirođija
  • so
  • biber
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i oljuštite tikvice. Narendajte ih na krupno rende i posolite solju. Stavite ih u cediljku, da se ocedi voda.

Nakon 30 minuta ih iscedite i stavite u posudu za pečenje namazanu uljem. Dodajte u njih isečenu svežu mirođiju, prezle i biber. Promešajte, da se sjedine sastojci i zaravnajte.

Poređajte odozgo na parčiće isečenu kobasicu (ja sam koristila kuvanu šunku). Preko nje namrvite sir i pospite semekama maka.

Umutite jaja sa malo soli i prelijte njima zapečeno jelo.

Isecite maslac i stavite na nekoliko mesta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minut dok ne bude gotovo.

Ostavite da se malo ohladi i isecite na parčiće. Servirajte sa svežom salatom.

Zapečeno jelo sa tikvicama, sirom i kobasicom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: