Način pripreme
Operite i oljuštite tikvice. Narendajte ih na krupno rende i posolite solju. Stavite ih u cediljku, da se ocedi voda.
Nakon 30 minuta ih iscedite i stavite u posudu za pečenje namazanu uljem. Dodajte u njih isečenu svežu mirođiju, prezle i biber. Promešajte, da se sjedine sastojci i zaravnajte.
Poređajte odozgo na parčiće isečenu kobasicu (ja sam koristila kuvanu šunku). Preko nje namrvite sir i pospite semekama maka.
Umutite jaja sa malo soli i prelijte njima zapečeno jelo.
Isecite maslac i stavite na nekoliko mesta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-50 minut dok ne bude gotovo.
Ostavite da se malo ohladi i isecite na parčiće. Servirajte sa svežom salatom.
Zapečeno jelo sa tikvicama, sirom i kobasicom je gotovo.