Način pripreme
Odvojte belance od žumnaca.
Umutite belanca sa prstohvatom soli u gusti sneg.
Postepeno dodajte šećer i nastavite sa mućenjem.
Dodajte žumanca jedno po jedno.
Mutite dok ne postane homogeno.
Postepeno dodajte istopljeni maslac na sobnoj temperaturi.
U etapama dodajte prosejano brašno.
Dodajte prašak za pecivo, iseckane orahe, cimet, kokosovo brašno i esenciju citrusa.
Izrendajte jabuke i iscedite sok. Dodajte u smesu.
Mešajte dok ne postane homogeno.
Dno tepsije sa pokretnim prstenom obložite papirom za pečenje. Pospite uljem.
Rasprostrite testo i zagladite.
Kolač sa jabukama pecite na 180 °C dok ne bude gotov.
Drvenom čačkalicom proverite da li je gotovo.
Voćni kolač sa jabukama pospite šećerom u prahu.
Pre posluživanja isecite retro kolač.