Način pripreme
Začinite pileće batake solju, biberom, đumbirom u prahu, cimetom i mlevenim kuminom.
Zagrejte maslac u tiganju i zapecite ih dok ne postanu zlatasti sa obe strane. Kada se meso zaprži, dodajte u posudu cele strukove ruzmarina i majčine dušice, krišku limuna, čenove belog luka i prebacite posudu u rernu na 200 stepeni na 20-25 minuta.
Stavite arapski kuskus u posudu i prelijte sa 2 šolje vrele vode. Poklopite i ostavite kuskus da nabubri, mešajući viljuškom s vremena na vreme.
Isecite sušene kajsije na krupno. Istopite parče maslaca u posudi na ringli i sotirajte kajsije na kratko. Istucajte koštice od kajsija u avanu ili isecite na krupno i dodajte u tiganj.
Začinite prstohvatom cimeta sušeno voće i koštunjavo voće, kuvajte još minut-dva i sklonite sa ringle.
Pomešajte kuskus sa zaprženim kajsijama i košticama i promešajte. Servirajte jelo stavljajući podlogu od kuskusa i preko njega pečene pileće batake.