Način pripreme
Klafuti je jednostavan i brz desert, koji može da se spemi sa različitim voćem.
U ovom mom predlogu nalaze se tako omiljene mi kruške, zavijene u aromu vanile, a životinjsko mleko je zamenjeno biljnim, koje čini dezert još laganijim.
Počnite sa spremanjem ovog klafutija tako što prvo uključite rernu da se zagreva do 150 stepeni.
Umutite jaja u ujednačenu tečnu smesu sa malo balončića, ali da ne budu vazdušasta pena.
Dodajte šećer u prahu, bademovo mleko, sa brašnom umućenim u njemu i na kraju ekstrakt vanile.
Ponovo umutite dobro i ostavite smesu da odstoji 15 minuta ili dok ne pripremite kruške.
Oljuštite ih, prepolovite i izvadite sredinu sa semenkama. Isecite nakon toga po dužini na tanke parčiće.
Kada ste gotovi sa voćem, namažite 4 kalupa prečnika 14, 5 cm ili celi veći kalup (na primer za tart) i rasporedite smesu. Obavezno pre toga ponovo promešajte, da sprečite da brašno ostane na dnu.
Stavite kruške (po jednu polovinu u kalup, ili ako su u velikoj posudi poređajte kako vam se sviđa).
Pecite u rerni zagrejaoj na 150 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost oko 1 sat.
Servirajte dezert topao, posut karamelom, ili na sobnoj temperaturi, posut šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!
Lagani klafuti s kruškama je gotov.