Način pripreme
Tokom letnje sezone izbegavamo teže sosove za paste i delimo ove lagane i brze špagete sa mocarelom i čeri paradajzom.
Da, beli luk može malo da oteža ukus, ali nakon što se skuva i omekša, on postaje nenametljiv i daje neverovatnu aromu.
Špagete se stavljaju da se skuvaju al dente u vodi sa kašikom maslinovog ulja i dva prstohvata soli.
Čenovi belog luka se seku na tanke krugove u zaprže se na slaboj/umerenoj vatri u preostalom maslinovom ulju. Pre nego što dobiju preplanulost, stavlja se prepolovljeni čeri paradajz (ili ceo ako je mnogo mali).
Posipa se sa malo soli i kuva se dok blago ne omekša.
Gotove špagete se prebacuju u tiganj sa čeri paradajzom i belim lukom, a po želji se dodaje beli biber i malo origana.
Aromatična testenina se okreće sa nekoliko oštrih pokreta u tiganju, da se dobro promeša i upije ukuse.
Raspoređuje se u porcije i servira se sa iseckanom mocarelom odozgo i kašikom pesta od bosiljka.
Prijatno!