Pitice u tiganju sa korama iz Jedrena

09/08/2019
"Ako vam u ruke dođu kore iz Jedrena, odmah probajte ovaj recept - niste probali ovako ukusne pitice "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, iz Jedrena
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • jaja - 2 komada
  • sitan sir - 12 - 16 šaka (po šaka na piticu)
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • čubar - 12 - 16 prstohvata (po prstohvat na piticu)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za premazivanje i prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pošto su kore iz Jedrena duge i uske, delim ih na dva dela po širini, tako da dobijam dva pravougaonika (a ne dve duge trake). Ima 6-8 komada u paketu, a mi dobijamo 12-16 pitica.

Pomešamo jaja sa kiselim mlekom i himalajskom soli. Uzimamo prvu polovinu kora, namažemo mlečnom smesom (uz pomoć silikonske četke), posipamo po sredini dužine šakom sitan sir i prstohvat čubra.

Savijamo na kocku (kao što je na slikama) prvo savijamo ka unutra dve ivice i nakon toga savijamo na tri dela.

Namažemo sa obe strane nerafinisanim suncokretovim uljem i pržimo sa minimalno masnoće u tiganju sa dnom koje se ne lepi dok ne dobijemo zlatnu boju. Pravimo isto i sa preostalim korama i oržimo po nekoliko u isto vreme (2-3, koliko može da stane u tiganj).

Okrećemo ih s vremena na vreme da se ravnomerno isprže. Ako želimo da bude zdravije i ako nam je tiganj odgovarajuću, možemo peći na suvom, pošto smo ih namazali sa malo nerafinisanog ulja i to je dovoljno, ali tako može biti sporije.

Serviramo tople za obilan doručak ili kao ukusan dodatak uz svežu salatu za ručak. Idu odlično i sa jogurtom!

Veoma ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar