bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiš»Brzi mini kiš bez kore

Brzi mini kiš bez kore

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Brzi mini kiš bez kore
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
07/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
"Baš ovakve recepte volimo - sve da bude mnogo brzo i jednostavno, a rezultat - ukusan"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada, XL
  • grijer sir - 110 g
  • šunka - 4 - 5 parčića
  • sveže mleko - 250 ml, punomasno
  • pavlaka za kuvanje - 250 g (35 %)
  • so - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • brašno - 100 g
  • maslac - oko 2 kašike za mazanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja i u njih sipajte pavlaku i mleko. Mešajte dok ne bude homogeno.

Sipajte u smesu brašno, so i biber i umutite žicom da nema grudvica.

Isecite parčiće šunke (može da se koristi i druga njoj slična kobasica, kao što je slanina, ćureći file i dr.).

Na dna deset maslacem namazanih kalupa za tartalete rasporedite jednake količine kobasice.

Sipajte smesu za kiš ne dolazeći sasvim do ivice.

Odozgo svaki kiš pospite narendanim grijer sirom.

Pecite kiš u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 minuta ili dok ne narastu i zarumene se odozgo.

Servirajte tople ili sa sobne temperature.

Veoma brz i ukusan mini kiš bez kore, za svaku priliku.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: