Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Sotirani krompir»Krompir sa đumbirom i belim lukom

Krompir sa đumbirom i belim lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Krompir sa đumbirom i belim lukom
Fotografije: Raya Andonova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Lagano pikantni i neverovatno ukusni krompir sa đumbirom. Poslužite sa kriglom piva i podelite sa voljenom osobom!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • đumbir - koren 2, 5 cm
  • beli luk - 3 čena
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • kajenska paprika - 1/2 kašičice
  • ulje - 5 kašika
  • so - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica, seme
  • jabuke - 1 komad
  • mladi luk - 6 stabljika
  • korijander - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte, oljuštite i naseckajte na kockice oko 2, 5 cm. Očišćen i iseckan koren đumbira, beli luk, kurkumu, so i kajensku papriku ispasirajte. Dodajte 3 kašike ulja u smesu i sve vrlo dobro izmešajte.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i sipajte seme mirođije da se prži 2 minuta. Dodajte pastu od đumbira i kuvajte još 2 minuta, lagano mešajući.

Smanjite vatru, dodajte naseckani krompir i kuvajte 5-7 minuta dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Dodajte naseckanu jabuku i mladi luk.

Dinstani krompir pospite korijanderom i sklonite sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: