Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Mediteranski krompir na roštilju

Mediteranski krompir na roštilju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Mediteranski krompir na roštilju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
09/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Ako pripremite i jedan raskošan sos za ovaj krompir na roštilju, neće imati konkurenciju, to je sigurno"

Potrebni sastojci

  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • krompir - 4 komada
  • ruzmarin - 1 kašika (svež ili suv)
  • beli luk - 3 prstohvata u prahu (ili sprej)
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • tabasco sos - nekoliko kapi
  • peršun - 2 stabljike
  • origano - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir kuvajte 20 minuta u slanoj vodi dok ne bude polugotov. Nemojte ga previše kuvati jer će imati još jednu termičku obradu.

Polukuvani krompir ohladite, oljuštite i isecite na kriške srednje debljine.

U odgovarajuću činiju stavite red krompira. Prelijte maslinovim uljem i začinite solju, belim lukom i začinima.

Pažljivo okrenite krompir tako da se začini lepo zalepe za svaku krišku. Nastavite sa slaganjem krompira i stavljanjem začina dok ne potrošite proizvode.

Sačekajte da se krompir marinira i upije dobro sve ukuse.

Pecite krompir na roštilju, koji nije previše jak da ne zagori.

Pripremljeni krompir prelijte svežim sokom od limuna i aromatičnim maslinovim uljem sa dna posude u kojoj ste ga marinirali.

Pospite svežim peršunom, a ako volite začinjenu hranu - dodajte malo Tabasco sosa.

Poslužite kao prilog mesu ili ribi, a zašto ne i kao meze za pivo.

Mediteranski krompir na roštilju je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: