Način pripreme
Krompir kuvajte 20 minuta u slanoj vodi dok ne bude polugotov. Nemojte ga previše kuvati jer će imati još jednu termičku obradu.
Polukuvani krompir ohladite, oljuštite i isecite na kriške srednje debljine.
U odgovarajuću činiju stavite red krompira. Prelijte maslinovim uljem i začinite solju, belim lukom i začinima.
Pažljivo okrenite krompir tako da se začini lepo zalepe za svaku krišku. Nastavite sa slaganjem krompira i stavljanjem začina dok ne potrošite proizvode.
Sačekajte da se krompir marinira i upije dobro sve ukuse.
Pecite krompir na roštilju, koji nije previše jak da ne zagori.
Pripremljeni krompir prelijte svežim sokom od limuna i aromatičnim maslinovim uljem sa dna posude u kojoj ste ga marinirali.
Pospite svežim peršunom, a ako volite začinjenu hranu - dodajte malo Tabasco sosa.
Poslužite kao prilog mesu ili ribi, a zašto ne i kao meze za pivo.
Mediteranski krompir na roštilju je spreman.