Način pripreme
Prvo pripremamo sirup za našu prženu baklavu, da bi mogao da se potpuno ohladi. U šerpu sipamo vodu i šećer. Stavljamo na vatru da provri 3, 4 minuta i ostavljamo da se potpuno ohladi.
Nakon toga dodajemo vanilu i sok od limuna. Ovaj put umesto vanile sam složila šećer od cimeta i ispalo je super.
Kurkubinje pripremamo ovako:
Uzimamo jednu koru, namažemo sa malo ulja uz pomoć silikonske četke. Odozgo stavljamo drugu koru, gledamo da budu jedna na drugoj.
Četkom namažemo jedan kraj sa vodom.
Od drugog kraja presavijamo do sredine i posle još jednom, pokvašeni kraj ostaje slobodan. Uvijamo u čvrst rolat od suvog dela ka pokvašenom. Pritiskamo gotov rolat ka pokvašenom delu da se dobro zalepi i ponovo pokvasimo četkom i vodom.
Tako radimo sa svim korama dve po dve dok ne potrošimo. Svaki gotov rolat stavljamo u pleh, prethodno namazan.
Ne treba da bude suva površina gde ćemo ih stavljati, zato što se lepe.
Kada napravimo sve rolate, oštrim nožem isečemo na zalogaje. U dubokom tiganju ugrevamo više ulja. Pržimo po 6-7 zalogaja dok ne dobiju zlatastu boju.
Gotove pržene slatkiše vadimo brzo rešetkastom kašikom i stavljamo u hladan sirup.
Posle prebacujemo prelivene kolače u odgovarajuću posudu. I tako kad sve ispržimo natopimo ih.
Dobijamo ukusan i sočan desert - preliveni slatkiši kurkubinja!