Preliveni tompusi

01/06/2017
"Nećemo preuveličavati, ako kažemo da se ovi tompusi stvarno tope u ustima "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano678
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ratluk - 2 kutije, običan
  • maslac - 8 supenih kašika, kravlji
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • kore za pitu - 1 paket
  • ulje - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Ratluk se sitno iseče. Kore se razvuku i seku na tračice. Namažu se maslacem i uljem.

Presavije se po dužini, odozgo se ponovo maže maslacem i stavlja se nadev. Uvija se u rolat.

Ređa se u maslacom namazan pleh. Peče se u umereno ugrejano rerni oko 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Pripremate sirup od 1 šolje šećera i 1 šolje vode.

Tompusi se potope u sirup i vade na tanjir. Po želji se može posuti šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti