Način pripreme
Razbijte jaja za koru u posudu i mutite ih mikserom otprilike 2-3 minute. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok ne postane homogeno. Dodajte ulje i sveže mleko.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, dodajte u tečne satojke i mešajte dok se ne dobije glatka smesa za kolač.
Sipajte smesu u tepsiju sa nelepljivim premazom i pecite u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni dok ne bude gotovo.
Ohladite.
Pripremite šećerni sirup tako što prokuvate vodu i šećer. Zalijte kolač.
Pripremite karamel glazuru tako što istopite šećer na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje. Šećer se brzo karamelizuje.
Umutite žumanca sa svežim mlekom.
Karamel skinite sa ringli, dodajte omekšali maslac i u tankom mlazu uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja, a zatim i orahe.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Zalijte kolač i ostavite ga na hladnom na otprilike 1-2 sata.
Preliveni kolač nasecite na odgovarajuće komade i poslužite.
Veoma, veoma prijatan kolač!
Preliveni Kuhen je gotov.