Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Slatke prelivene turske gurabije

Slatke prelivene turske gurabije

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Slatke prelivene turske gurabije
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Nikada ne možemo da odbijemo domaće prelivene gurabije"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 supena kašika, puna
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • griz - 1/2 šolje, pšenični
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - za meko testo
  • kokosovo brašno - za valjanje
  • za sirup
  • voda - 4 šolje
  • šećer - 3 i 1/2 šolje
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte šećer i vodu u velikoj kaseroli na vatri i ostavite da provri.

Dodajte sok od limuna u šećerni sirup i kuvajte još 10 minuta dok se ne zgusne.

Pomešajte sastojke za pripremu domaćih gurabija.

Podelite gotovo testo na 20 komada, oblikujte rukama na loptice i uvaljajte jednu po jednu u kokosovo brašno.

Poređajte gurabije u veliki pleh i stavite da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Izvadite ih, prelijte šećernim sirupom i ostavite na hladnom dok se dobro ne natope.

Uživajte u ovim slatkim prelivenim turskim gurabijama.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: