Gurabije iz davnina

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2039
2
15/06/2017
"Ukus prošlosti, koji će očarati sve. Čak i danas "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 742
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom i vanilama, a nakon toga dodajte istopljenu svinjsku mast.

Posebno u kiselo mleko dodajte dve vrste sode i prašak za pecivo, promešajte i kada se aktivira dodajte sve u smesu sa jajima i ponovo promešajte.

U posudu prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte tečnu smesu. Umesite srednje meko testo. Špricem pravite gurabije.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju. Što više gurabije stoje, postaju sve mekše.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar