Gurabije iz davnina

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Gurabije iz davnina
Fotografije: Todorka Spasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ukus prošlosti, koji će očarati sve. Čak i danas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 2 1/2 šolje
  • svinjska mast - 2 šolje, istopljena
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 pakovanje / 10 g /
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 2 - 3 kesice
  • brašno - oko 1600 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom i vanilama, a nakon toga dodajte istopljenu svinjsku mast.

Posebno u kiselo mleko dodajte dve vrste sode i prašak za pecivo, promešajte i kada se aktivira dodajte sve u smesu sa jajima i ponovo promešajte.

U posudu prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte tečnu smesu. Umesite srednje meko testo. Špricem pravite gurabije.

Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju. Što više gurabije stoje, postaju sve mekše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: