Način pripreme
Za smesu za palačinke pomešamo mleko sa bojom za kolače, nakon toga dodajemo jaja i mešamo žicom.
Dodajemo šećer i vanilin šećer i mutimo mikserom.
Dodajemo postepeno brašno, stavljamo i ulje, ponovo kratko mutimo mikserom.
Smesa za palačinke je gotova, ako konsistenvija izgleda kao normalna za palačinke.
Pečemo ih tako što ugrejemo namazan tiganj na vatri. (Ja lično pravim na manjoj temperaturi i namažem nakon svake palačinke). Ostavljamo da se ohlade.
Za krem umutimo pavlaku u posudi i maskarpone sa šečerom u prahu u posebnoj posudi, nakon toga pomešamo i mutimo, koliko da se pomešaju sastojci.
Ređamo palačinke na poslužavnik, krem i tako dok ne potrošimo sastojke.
Završavamo kremom i ukrašavamo našu raskošnu tortu od palačinaka.
Ja sam koristila voće i zumbul za moju šarenu tortu od palačinaka koji NIJE JESTIV, služi samo za dekoraciju.