Način pripreme
Jednostavna, brza, ukusna, šarena torta od spanaća. Kada nemate mnogo vremena, sjajno je rešenje za svaki povod.
Mikserom se mute jaja sa šećerom i vanilom. Dodaje se ulje, sveže mleko, oceđen odmrznut spanać i dobro se izmeša.
Na kraju se sipa brašno, pomešano sa praškom za pecivo, meša se gusta smesa za kolač.
Sipa se u tepsiju za pečenje 24 cm na papir za pečenje, može i manja kako bi kora bila viša. Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koja se zabode ne bude suva i izvadite da se ohladi. Isecite na dva dela.
Priprema se sirup tako što se izmeša zagrejano sveže mleko sa medom. U kaserolu se sipa hladno sveže mleko, dodaje se krem vanila u prahu i mikserom se muti 3 minute dok se ne zgusti.
Dobija se ukusan krem za tortu.
Na tanjir se stavlja jedna kora, blago se preliva svežim mlekom, premazuje se polovinom krema i stavlja se druga kora.
Ponovo se preliva i premazuje se kremom. Ostavlja se na sat vremena da se stegne, a vi pripremite dekoraciju.
Zagreva se pavlaka, dodaju se komadi mlečne čokolade i meša se glatka smesa.
Ostavlja se da se ohladi, dodaju se 2-3 supene kašike gotovog krema od vanile, dobro se izmeša kako bi moglo njime da se dekoriše.
Sipa se u papirni levak sa isečenim vrhom i iscrta se 8 sektora.
Domaća torta se dekoriše komadima sušenog voća.
Hladi se jednu noć.
Šarena, ukusna i korisna torta od spanaća je gotova za tili čas.
Neka vam je ukusno!