Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Šarena torta od spanaća

Šarena torta od spanaća

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Šarena torta od spanaća
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
26/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ova jednostavna torta od spanaća je sjajno rešenje za svaku priliku"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 velika
  • šećer - 180 g
  • ulje - 4 supene kašike
  • sveže mleko - 80 ml
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • spanać - 6 loptica, odmrznut, oceđen
  • krem
  • sveže mleko - hladno, 400 ml
  • krem vanila - bez kuvanja, 1 pakovanje
  • dekoracija
  • čokolada - 80
  • tečna pavlaka - 100 g
  • krem - 3 supene kašike, gotov
  • sušeno voće - šareno
  • sirup
  • sveže mleko - 60 ml
  • med - 1 kašičica, tečni
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavna, brza, ukusna, šarena torta od spanaća. Kada nemate mnogo vremena, sjajno je rešenje za svaki povod.

Mikserom se mute jaja sa šećerom i vanilom. Dodaje se ulje, sveže mleko, oceđen odmrznut spanać i dobro se izmeša.

Na kraju se sipa brašno, pomešano sa praškom za pecivo, meša se gusta smesa za kolač.

Sipa se u tepsiju za pečenje 24 cm na papir za pečenje, može i manja kako bi kora bila viša. Peče se u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koja se zabode ne bude suva i izvadite da se ohladi. Isecite na dva dela.

Priprema se sirup tako što se izmeša zagrejano sveže mleko sa medom. U kaserolu se sipa hladno sveže mleko, dodaje se krem vanila u prahu i mikserom se muti 3 minute dok se ne zgusti.

Dobija se ukusan krem za tortu.

Na tanjir se stavlja jedna kora, blago se preliva svežim mlekom, premazuje se polovinom krema i stavlja se druga kora.

Ponovo se preliva i premazuje se kremom. Ostavlja se na sat vremena da se stegne, a vi pripremite dekoraciju.

Zagreva se pavlaka, dodaju se komadi mlečne čokolade i meša se glatka smesa.

Ostavlja se da se ohladi, dodaju se 2-3 supene kašike gotovog krema od vanile, dobro se izmeša kako bi moglo njime da se dekoriše.

Sipa se u papirni levak sa isečenim vrhom i iscrta se 8 sektora.

Domaća torta se dekoriše komadima sušenog voća.

Hladi se jednu noć.

Šarena, ukusna i korisna torta od spanaća je gotova za tili čas.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: