Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Kiseljak, loboda i pirinač u rerni

Kiseljak, loboda i pirinač u rerni

VeselinaVeselina
Početnik
1
Kiseljak, loboda i pirinač u rerni1 / 2
12/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jednostavno ne možete da zamislite o kakvom je ukusnom jelu ovde reč"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 250 g
  • loboda - 250 g
  • pečurke - 300 g
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • mladi luk - 1 veza
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • Za preliv:
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 kašika
  • soda - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće i pečurke i isecite ih. Ispržite ih i dodajte pirinač. Sipajte u pleh i dodajte 3 šolje vode.

Posolite i pecite dok pirinač ne upije vodu /da jelo ostane na masnoći/.

Umutite jaja, dodajte kiselo mleko, brašno i sodu. Promešajte i prelijte zapečeno jelo.

Pecite još 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: