Način pripreme
Na slaboj vatri na pari istopite namrvljenu čokoladu i maslac. Sklonite sa ringle u dodajte šećer - mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sačekajte da se ohladi i počnite da dodajete jaja.
Zagrejte nekoliko kašika viskija i stavite brusnice da se natope. Uz neprestano mešanje dodajte u čokoladnu smesu brašno, tečnu vanilu i već sočne brusnice.
Sipajte smesu u okruglu posudu za pečenje sa prstenom koji se skide, postavljenu papirom za pečenje i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 90 minuta.
Nakon što izvadimo tortu, sečemo koru na dva dela - pomoću širokog noža.
Namažite donju koru istopljenom belom čokoladom u pavlakcu i pospite mlevenim bademima.
Stavite drugu koru i namažite preostalom čokoladom.
Pospite čokoladnu tortu brusnicama prethodno natopljenim u alkoholu.
Čokoladna torta sa brusnicama je mnogo uspešna.