Način pripreme
Sipamo integralni keks u blender i dodajemo kakao i kokosovo ulje.
Zamesimo rukama i sipamo u kalup sa dnom koje se skida, koje smo prethodno pokrili prozračnom folijom.
Pritiskamo keks smesu i oformimo osnovu čizkejka.
Pomešamo ceđeno mleko, kiselo mleko, vanilu i dve kašike sirupa od agave.
Rastvaramo jednu kesicu želatina u kašiki vode. Nakon minuta ga zagrevamo na pari ili u mikrotalasnoj kratko dok se želatin ne istopi.
Sipamo tečni želatin u mlečnu smesu, mešamo dobro i sipamo preko osnove od keksa. Zagladimo i stavljamo u frižider na 30 minuta.
Pasiramo dinju i pomešamo je sa kašikom agave sa prethodno rastvorenom drugom kesicom želatina.
Mešamo u prelivamo dijetalni čizkejk. Zagladimo i vraćamo u frižider.
Ostavljamo naš letnji čizkejk sa želeom od dinje da se dobro stegne u toku noći.