Način pripreme
Prosejte brašno i pomešajte ga sa prstohvatom soli u velikoj posudi.
Dodajte rikotu i počnite da mesite - postepeno sipajte hladnu vodu da dobijete lepljivu smesu.
Formirajte loptu od testa i umotajte je u prozirnu foliju. Stavite testo u frižider na oko 60 minuta.
Za punjenje slanih tartleta umutite jaja i dodajte im pavlaku - proizvode umutite metalnom žicom za mućenje da se dobro izmešaju.
Sve sireve osim parmezana isecite na kockice i dodajte ih u smesu.
Narendajte parmezan i dodajte ga zajedno sa muskatnim oraščićem, solju i biberom.
Izvadite testo, otkinite malo i stavite u male kalupe za slane pite.
Izbušite testo viljuškom i odsecite višak testa. Napunite kalupe filom.
Stavite mini tartalete u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 30 minuta.
Izvadite ove slane tartalete sa sirom iz rerne, sačekajte da se malo ohlade i uživajte u njima.
Prijatno!