Jednostavne slane tartalete sa lososom i kavijarom

23/03/2020
"Savršeno predjelo kojim možete dočekati drage goste - slane tartalete sa lososom i kavijarom "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krekeri od kukuruza - 6 komada, okrugli od kukuruza za kokice
  • avokado - 1 komad
  • rikota - 100 g, meki sir ili topljeni sir, krem sir, meki sitan sir i dr. po ukusu
  • vlašac - po ukusu
  • dimljeni losos - 3 komada, tanko isečeni fileti
  • kavijar - 1 - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad, kuvano
  • so
  • beli biber
  • maslinovo ulje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljam vam jednu ideju za praznične tartalete - izuzetno ukusne, lagane i vazdušaste.

Spremila sam ih sa gotovima kukuruznim tartaletama iz prodavnice. Preporučujem da probate ovu vrstu gotovih vafl tartaletica od kukuruza za kokice, dijetalne i bez glutena, blago začinjene morskom soli i kukuruznim uljem.

Slane tartalete sam ukrasila fileom dimljenog lososa, kavijarom, avokadom, mekim rikota sirom, ali možete da izaberete topljeni rikota sir, krem sir, meki sitan sir i drugi po vašem ukusu.

Koristila sam jedan avokado, kog sam podelila na dva dela. Jednu polovinu sam izgnječila viljuškom i začinila sa soli, limunom i sa malo maslinovog ulja. Drugu polovinu sam isekla na trakice i njima sam ukrasila slane tartalete.

Meki sir sam začinila sitno iseckanim vlašcem, belim biberom.

Podelila sam u dve posudice, u jednu sam stavila dve sitno iseckane kriške dimljenog lososa.

Obe smese sam rasporedila po kukuruznim tartaletama, kombinujući ih sa avokadom i sve sam prepustila mašti što se tiče ukrašavanja tartaleta.

Dobila sam odobrenje najvoljenijih ljudi!

Ako vam se dopala moja ideja za jednostavne slane tartalete sa lososom i crnim kavijarom, obavezno spremite ove elegantne, dijetalne i ukusne tartaletice.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar