Način pripreme
U posudi žičanom mutilicom ili mikserom umutite jaja sa braon šećerom i vanilom.
Dodajte ulje, narendano na krupno, oljuštenu šargarepu, suvo grožđe i cimet.
Pomešajte u šolji dve vrste brašna, dodajte prašak za pecivo i prosejte u posudu.
Promešajte gusto test koje sipate u posudu za pečenje od 24 cm prečnika na papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Izvadite kolač od šargarepe da se ohladi. pospite sa malo šećera u prahu.
Za dekoraciju sam koristila lente jedne šargarepe, isečene ljuštilicom za krompir i nekoliko tamnih zrna suvog grožđa.
Đakonija je ovaj desert sa šargarepom - sjajan kolač sa šargarepom i suvim grožđem za dane odmora! Nek vam je slatko!