Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa gorgonzolom i slaninom

Brusketi sa gorgonzolom i slaninom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Brusketi sa gorgonzolom i slaninom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Ni mrvica neće ostati nakon ovih ukusnih brusketa"

Potrebni sastojci

  • hleb - 10 kriški
  • gorgonzola - 100 g, pikantina
  • slanina - 10 komada, tanko isečene trake
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Kriške hleba možete da ispečete na gril tiganju ili u rerni. Odmah nakon što su ispečeni natrljajte ih čenom belog luka.

Preko svake kriške stavite savijenu traku slanine i parče gorgonzole.

Poređajte bruskete u posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rerni na 200 stepeni dok se sir ne istopi.

Servirajte bruskete sa grogonzolom i slaninom tople uz aperitiv!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: