Način pripreme
Maslac i jaje treba da su sa sobne temperature. Isečemo maslac na kocke i pomešamo sve sastojke za testo za kolače u posudu, a prašak za pecivo je prethodno pomešan sa belim brašnom.
Zamesimo rukom meko testo i ostavljamo u frižideru da odstoji oko 30 minuta.
Oblikujemo loptice koje uvaljamo u kokosovo brašno. Pritiskamo prstom u sredinu svake loptice, da se dobije udubljenje.
Pečemo ukusne kolače u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-13 minuta. Pažnja - vreme može da varira u zavisnosti od veličine loptica.
Topimo preostali maslac i čokoladu. Nakon što se ohlade, punimo svako udubljenje čokoladom i stavljamo po jedan pistaći.
Čuvajte kolače sa maslacem u kutiji sa poklopcem. Što više stoje, to postaju ukusniji.
Trošni kolači sa pistaćima su sjajni za svaku priliku!